X

KATERI NAČIN SPLETNEGA OGLAŠEVANJA JE NAJUČINKOVITEJŠI ZA PODJETNIKE?

Oglaševanje na spletu je danes nujni kanal oglaševanja za skoraj vsakega podjetnika. Morda so res zelo specifična področja posla, ki ne potrebujejo tega oglaševanja.

Za večino od nas pa je oglaševanje neizogibno, če želimo, da nas stranke najdejo oziroma da mi najdemo svoje stranke.

Ker pa je spletno oglaševanje postalo kompleksno smo pripravili nekaj kratkih osvetlitev s tega področja, ki vam bodo pomagali da za svoj denarni vložek dobite največ.

Po raziskavah Content marketing inštituta je prikazovanje oglasov preko nativnega (sožitnega) oglaševanje 5 krat večje od oglaševanja preko brskalnikov in preko družabnih omrežij. To pomeni, da imate 5 krat več možnosti, da uporabnik klikne na vaš oglas če oglašujete nativno. Raziskave so pokazale tudi, da se pri nativnem oglaševanju ljudje dalj časa zadržijo na vaši spletni strani, kar pomeni, da imate večjo možnost prodaje.

Na kaj morate paziti, ko se odločate za spletno oglaševanje?

 • da imate   dobro sledljivost in kontrolo nad tem kaj se dogaja z vašimi denarnimi sredstvi
 • da plačate le tisto, kar potencialnega kupca pripelje korak bližje k nakupu pri vas

Zato je dobra priložnost, da oglašujete na klik. Torej plačate le takrat, ko je vaša potencialna stranka dejansko kliknila na oglas.

Vprašanja, ki si jih morate zastaviti preden se odločite za oglaševanje na klik:

 1. Katere kanale želite uporabiti?
 2. Na katerih platformah se vaše občinstvo zadržuje?
 3. Kakšni oglasi bodo pritegnili?
 4. Kako porabiti čim manj denarja za čimvečji efekt?


Katere možnosti imate, ko se odločite za oglaševanje na klik?

 1. Oglaševanje na brskalnik (npr Google)
  To so oglasi, ki jih vidite ko iščete nekaj specifičnega preko Googla (ali drugega brskalnika).
  Prednosti :
  To oglaševanje je najbolj učinkovito ko želite targetirati potencialne stranki, ki že iščejo vas ali zelo specifičen proizvod ali storitev, ki ga vi ponujate. (primer : prodajate športne čevlje. Ko oseba vtipka v google »športni čevlji«, se bo prikazal vaš oglas.)
  Slabosti :
  Tega oglaševanja je da se prikaže le takrat ko oseba že ima specifično željo po nakupu.
 2.  Oglaševanje preko socialnih mrež (npr. Facebook)
  Prednosti :
  To so oglasi, ki najdejo osebe, ki so potencialno zainteresirane za vaš proizvod ali storitev glede na njihove aktivnosti in zanimanje, lokaciji, spolu, starosti. (primer : prodajate čevlje. Facebook oglas nastavite tako da išče osebe ženske in moške med 20 in 30 let v okolici Ljubljane, ki jih zanima šport in ta oglas se bo prikazoval njim)
  Slabost :
  Ljudje kliknejo na oglas le takrat ko jih specifično zanima. Ljudje gredo ponavadi na družabna omrežja in želijo preveriti kako so njihovi prijatelji in niso v stanju nakupovanja.
 3. Nativno (sožitno) oglaševanje (naprimer Midas)
  Je vrsta spletnega oglaševanja, ki se pojavlja kot del vsebine najpogosteje v mrežah velikih spletnih portalov (kot so npr. Cosmopolitan, Žurnal24, Ekipa24, Elle, Playboy..).
  Prednosti :
  Te mreže dosegajo tudi več kot milijon ljudi mesečno. Na te oglase vaši potencialni kupci kliknejo ko so v raziskovalni fazi nakupa. Nativno oglaševanje je prijazno kupcu zato, ker je nevsiljivo, saj se ne kaže na prvi pogled kot oglas. Oglaševalcu omogoča, da da resnično vrednost kupcu. Ko so ljudje na portalih imajo več časa in to je odlična priložnost da vzbudite zanimanje za vaš proizvod.
  Slabosti :
 4. Pomembno je, da oglas prilagodite formi portala na katerem oglašujete. 

Seveda je pomembno, da oglašujete po vseh treh kanalih. To je pomembno tudi zato, da lahko primerjate učinkovitost posameznega kanala. Pri nas je velika mreža, ki vam zagotavlja veliko vidnost in možnosti, da dobite nove stranke Midas.

Če vas zanima več pa nas kontaktirajte na jana.colnar@adbeacon.si

Nazaj na seznam