X

ALI SI LAHKO DOVOLIM POPOLN ODKLOP?

Ko imamo svoje podjetje je dela vedno več kot dovolj. Vedno lahko najdemo tisoč in eno stvar, ki jo je potrebno narediti in delo je marsikdaj neskončno. To je blagoslov in prekletstvo.

Blagoslov v smislu, da če delamo prave stvari, smo uspešni, napredujemo, se premikam v pravo smer. Prekletstvo pa zagotovo v smislu pogoste utrujenosti: Kdaj se lahko prikrade občutek, da nismo čisto tam, kjer si želimo biti. Lovimo mavrico. Zakaj je pomembno, da si dovolimo popoln odklop?

Življenjska energija prinese uspeh

Postavimo si vprašanje – kdaj smo bolj produktivni in kreativni : Ko imamo polno energije ali ko smo utrujeni? Velikokrat delamo veliko, pa ne naredimo veliko. Energija je bistvena, da lahko opravljamo svoje delo kvalitetno, da so ljudje okoli nas zadovoljni. Zato je bistveno, da redno skrbimo, da se odklopimo, da zajamemo zrak v pluča in s tem še bolj uživamo v tem kar počnemo. In začuda, svet se ponavadi po vrnitvi na delo še vedno vrti. Pojdmi vsaj enkrat letno za 2 tedna na dopust brez telefona, računalnika oziroma ga zelo omejimo.

Jutranji rituali omogočajo ohranitev energije skozi vse leto

Po jutru se dan pozna. Veliko podjetnikov zagovarja pomen jutranjega rituala. Namesto, da takoj začnemo z delom, se najprej odklopimo. Nekateri prisegajo na meditacijo, zelene smutije, tek, hvaležnost. Izberite tisto kar vam omogoča, da se za nekaj trenutkov vsak dan odklopimo preden nas zajame vrtinec delovnih obveznosti.

Dovolimo si trenutke, ko ne delamo nič in v njih uživajmo.

Nazaj na seznam