X

KAKŠNA VPRAŠANJA TI BODO POSTAVILI INVESTITORJI?

Če kot nov direktor v obstoječe podjetje vneseš novo energijo, re-definiraš prodajno strategijo, imaš dober produkt, dobre sodelavce in če ti uspe pridobiti potreben kapital, potem ti zagotovo lahko uspe napisati dobro podjetniško zgodbo.

In ena takšnih zgodb je danes pred nami. Tokrat ni pomembno, kdo jo je napisal. Pomembno je, da se vsi lahko nekaj naučimo iz nje.

Kdaj se zgodi, da v življenju iščemo priložnost, kdaj se zgodi, da priložnost pride spontano in če si po duši avanturist jo zagrabiš in je ne izpustiš. Čeprav si je njegova mama  leta 2007 želela, da bi njen sin obdržal varno zaposlitev se je odločil, da nadaljuje po svoji podjetniški poti. In ni mu žal. Znanje in izkušnje ti vedno garantirajo zaposljivost je bil takrat njegov argument. Če si podjetnik, si v določeni meri lahko kreiraš svojo prihodnost in tudi način življenja. In to je pomembnejše kot varna zaposlitev.

Na podjetniški poti je spoznal tudi pomanjkljivosti te poti. »Moraš se ves čas gnati, ker ni nikogar ki bi ti »dihal za ovratnik« .. razen upnikov 😊. Težava je, da ti podjetniški način življenja pride v kri in ti definira tudi privatno življenje. Ena največjih slabosti je, da se zelo težko popolnoma umiriš in izklopiš misli.«  Veliko je tudi negotovosti, na katero pa se dokaj hitro navadiš. Veliki problemi so povezani tudi z izgubo kvalitetnih kadrov. Sploh v današnjih časih.

Raznolikost vsakdana, potovanja, možnost lastnega odločanja, neskončna kreativnost pa so še vedno elementi, ki prevladajo da vztraja. Hkrati pa pristop : »Od problema, do problema, do dokončne zmage 😊«. Malo za šalo malo zares. Pomembno je da znaš oceniti prioritete problemov. Podjetje se ne sme »postavljati na glavo« za vsako malenkost. Pomembno je držati smer. Na drugi strani pa je treba pravočasno ugotoviti kdaj peljemo v ledeno goro, da ne končamo kot Titanik 😊.

Pomemben del uspeha in po navadi tudi eden težavnejših delov podjetništva, predvsem na področju tehnologije, je financiranje. Tu je najpomembnejša konsistentna prodaja, hkrati pa pridobivanje investitorjev in kandidiranje za R&D projekte.

Pomembni nasveti za vse začetnike, povezani z investitorji so, da uskladijo svoja pričakovanja s pričakovanji investitorjev. Ta del je najtežji.

Ko podjetnik reče “imam super idejo” se ponavadi osredotoči na optimistične scenarije in razlaga predvsem kaj vse “bi lahko bilo… če bi bilo”. Investitor na drugi strani predvsem razmišlja o tveganjih. Zanimajo ga stvari kot so:

  • Ali poslovna ideja res pije vodo?
  • Ali je ekipa sposobna narediti to kar pravi?
  • Kaj imajo ključni ljudje v ekipi za pokazati do sedaj?
  • Ali obstaja trg?
  • Ali jim lahko zmanjka denarja? Kaj potem?
  • Kaj če ekipa razpade? Kaj v tem primeru ostane investitorju?
  • Kako se da nov produkt zaščititi, da ga ne bodo vsi prekopirali če se izkaže da je ideja dobra?

Skratka pristopijo iz drugega zornega kota in če želiš najti skupni jezik je treba to razumeti.

Veliko iskalcev kapitala pravi  “investitorji sploh ne razumejo kako priložnost zamujajo”. Tak pristop je egocentričen. Treba se je zavedati da večina investitorjev ŽELI INVESTIRATI. Če ste zavrnjeni to pomeni ali da priložnost ne ocenjujejo kot dobro, oziroma da so tveganja prevelika. Boljši pristop je, da se jih vpraša kje investitorji vidijo pomanjkljivost in se jih proba odpraviti.

Kašen nasvet bi dali osebi, ki se danes odloča ali stopi na pot podjetništva ali ne?

Ne pričakujte hitrih zmag. Potrebno je vstrajnost in odpovedovanje. Ko pa zajahaš vranca pa postane lažje.

Hvala vam za vašo zgodbo!

Nazaj na seznam