X

ZAVAROVALNIŠTVO JE MOJE POSLANSTVO

Aljoša Kocjančič je prav poseben zavarovalni agent, ki v zavarovalništvu ni našel le dobre podjetniške priložnosti, ampak predvsem svoje življenjsko poslanstvo – to je pomagati takrat, ko pomoč najbolj potrebujemo. V času stiske.

Aljoša je svojo profesionalno pot začel kot inženir radiologije v Splošni bolnišnici Izola. Ravno na tem delovnem mestu je spoznal obseg bolezni in poškodb, ki se dogajajo ljudem in videl kako lahko bolezni in nesreče usodno vplivajo na življenje posameznika. Njegova narava, ki teži  k vzpostavljanju ravnovesja, ga je vzpodbudila, da je začel podrobneje spoznavati zavarovalništvo in pozitivne posledice, ki ga zavarovanja prinašajo. Ugotovil je, da se za večino življenjskih dogodkov ljudje lahko zavarujemo. Zato je svojo poslovno pot je nadaljeval kot neodvisni strokovnjak za zavarovanja kar pomeni, da sodeluje z praktično vsemi zavarovalnicami in stranki ponudi res najboljši zavarovalni paket, ki v določenem trenutku obstaja.

Aljoša, kdaj in zakaj si se odločil, da stopiš na podjetniško pot zavarovalnega agenta?

Na začetku je bila to le oblika pogodbenega sodelovanja z krovnim podjetjem, kasneje sem spoznal, kaj pomeni podjetništvo in katere veščine moram še osvojiti za uspešno poslovanje podjetja.

Kje si dobilp odjetniško idejo?

Na seminarju Smiljana Morija.

Kakšna je bila reakcija tvoje okolice ob odločitvi, da stopiš na podjetniško pot?

Definitivno popolna podpora…ha ha…ne, hecam se. Po 10 letih »varne« službe v javni upravi, je bil za mojo družino šok, ko sem sporočil »veselo« novico. Nekaj let so potrebovali, da so se sprijaznili in sprejeli.

Kakšne so po tvojem mnenju prednosti podjetništva?

Z uspešnim poslovanje podjetja, lahko vplivaš na socialno komponento družbe, preko tega da pomagaš ljudem in jih zaposliš. Vplivaš na gospodarstvo s tem, da plačuješ davke, prispevke in ostale dajatve. Podjetniška pot je dodano vrednost tudi za svoje otrokom, kajti pri podjetništvu lahko določene lastnost-veščine preslikaš v osebno življenje, osebna rast, spoznavanje ljudi.

Kakšne so po tvojem mnenju pomanjkljivosti podjetništva?

Pomanjkljivosti zame ni, zagotovo so pa dobrodošle organizacije, ki bi podjetnika začetnika popeljale skozi prve korake.

Kaj te pri tvojem delu najbolj veseli?

Delo z ljudmi, reševanje »nerešljivih situacij«, predaja svojih izkušenj in znanja na nove mlade upe in pomoč ljudem.

Kakšni so tvoji strahovi?

Da bi mi zmanjkalo časa da uresničim vse življenjske cilje ;).

Kakšne so tvoje strategije za premagovanje vsakodnevnih izzivov?

Jutranji ritual ( meditacija, hvaležnost, telesna vadba) in  fokusirana miselna naravnanost na cilj.

Kašen nasvet bi dal osebi, ki se danes odloča ali stopi na pot podjetništva ali ne?

Definitivno, da naj se poda na podjetniško pot, če ima jasno začrtane cilje, močno željo po učenju in ustvarjanju in pripravljenost na trdo delo.

Kako lahko pomagaš drugim?

S svojo energijo, znanjem in izkušnjami.

Kako skrbiš za stalen osebni?

Imam opravljeno licenco za opravljanje zavarovalniških poslov v Sloveniji. Nenehno se izobražujem na področju zavarovalništva, na področju prodaje, NLP, vodenja in ostalih panog, ki so potrebna za strokovno in kvalitetno poznavanje svojega posla. Svoje kvalitete pridobivam tudi na izobraževanjih Smiljana Morija, Aleksandra Šinigoja, Roberta Roliha, Aleša Lisca in ostalih tujih in slovenskih strokovnjakov. Leta 2011 sem bil skupaj z Agencijo Mori d.o.o, eden od udeležencev najprestižnejšega združenja zavarovalnih zastopnikov v Atenah- MDRT (The Million Dollar Round Table), ki  je svetovno združenje finančnih profesionalcev.

Zakaj je MDRT pomemben zate in za tvoje stranke?

Če je  zavarovalni zastopnik del tima, ki je član MDRT-ja, je lahko stranka prepričana, da sodeluje z najboljšimi profesionalci na svetu. V MDRT je vključenih 32.981 posameznikov iz 74 držav, ki zastopajo okoli 480 podjetij.

Na katera področja zavarovalništva si specializiran?

Specializiran sem na področju zaščite podjetij in družin s pomočjo zavarovalnih in finančnih produktov.

Kakšen je tvoj moto?

"Včasih je potrebno iti skozi pekel, če želiš priti v nebesa, zato vztrajam še takrat ko vsi ostali odnehajo".

Kje te ljudje lahko najdejo?

Na večini seminarjev;), v kakšni dobri restavraciji, pa tudi na Facebook profilu https://www.facebook.com/aljosa.kocjancic  in spletni strani https://asikurans.si/.

 

Aljoša, hvala ti!

Nazaj na seznam